Ananasul conține o mulțime de micronutrienți mai puțin cunoscuți. De asemenea, conține bromelaina și vitamina C, folositoare în procesul de autovindecare a organismului.
Seara, amestecă 250 de ml de apă cu 5 bucăți de ananas. Lasă preparatul în frigider, peste noapte. Bea amestecul dimineață, pe stomacul gol, timp de două-trei săptămâni, recomandă clicksanatate.ro
Specialiștii în medicină alternativă susțin că vei slăbi circa 5 kilograme în urma acestui regim. Datorită conținutului ridicat de fibre, ananasul se digeră mai greu și, astfel, te va face să te simți plin pentru mai mult timp.
CITEȘTE ȘI: Ananasul, un adevărat medicament pentru ficat. Cum te scapă de toxine
Apa ananas previne apariția poftei de zahăr și grăsimi. Tiamina convertește carbohidrații în energie, stimulând metabolismul. De asemenea, ananasul este bogat în conținut de iod și bromelaina. Acestea ajută în tratamentul multor boli autoimune, precum și ameliorarea simptomelor asociate tiroidei.
Dintre minerale, manganul este recunoscut pentru proprietăţile sale de întărire a oasele şi ţesuturilor conjunctive. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan.
Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi şi femeilor o doză de 1,9 miligrame. Cei care au depăşit vârsta 50 de ani, pentru că au oasele mai fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.
Datorită conţinutului bogat în cupru, ananasul ajută la prevenirea formării cheaguruilor de sânge şi a bolilor osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor.
Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.
Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproape 151 miligrame de cupru, peste o cincime din doza zilnică.
CITEȘTE ȘI: Îţi place ananasul proaspăt, dar NU îl poţi mânca pentru că te înțeapă limba? Iată soluţiile!
Ananasul conţine betacaroten şi reduce astfel riscul afecţiunilor oculare cu până la 35%. Consumul frecvent de ananas mai poate preveni şi apariţia degenerescenţei maculare, afecţiune care reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaşte chipurile.
Ananasul este şi un remediu diuretic foarte bun. De aceea, este recomandat în boli ale rinichilor, inclusiv cu inflamaţii, dar şi în afecţiuni ale ficatului.
În plus, afecțiunile inflamatorii se tratează mai ușor dacă se beau zilnic câte două pahare de suc proaspăt de ananas.